Známy festival Tanec Slnka prechádza po dvadsiatich rokoch určitými zmenami.

Podujatie, ktoré sa tešilo značnej popularite nielen u motorkárskej komunity, ale aj u hudobných fanúšikov, mení organizátora a názov. Koncept a myšlienka festivalu však zostáva rovnaká, podobne aj termín a miesto konania.

Akcia sa uskutoční v dňoch 26. - 27.7. 2024 pod novým názvom Tanec Dubníka v v malebnom prostredí vodnej nádrže Dubník v Starej Turej.

Pretože do začiatku zostáva málo času a podujatie si vyžaduje dlhodobú prípravu, organizátor sa rozhodol, že tento "nultý" ročník sa bude konať v zmenšenom formáte ako dvojdňová promoakcia bez vstupného! Tomu samozrejme bude zodpovedať aj program, alenavštevníci sa nemusia obávať. Koncerty, spanilá jazda, súťaže, či doprovodné podujatia zostanú zachované.

Čo sa týka hudobného programu, bude z objektívnych dôvodov tento rok len jedno pódium, kde počas dvoch dní vystúpi viacero skupín. So svojou show sa predstaví napriklad dnes už legendárna kapela Karpina, známe punk rockové zoskupenia ako Grobiani, Sitňan či Agáta.

Fanúšikov ska rytmov poteší určite vystúpenie skupiny Fuera Fondo, ktorá v týchto dňoch vydáva svoj nový album. Revivalovú scénu budú reprezentovať BAC/DC revival, Iron Maiden BA revival, skoro domáci matadori Five Faces a "mladú krv" kapely RROR, Sektor4, G.R.E.P a Primitivi.

Organizátor dúfa, že sa podarí zachovať tradíciu tohto zaujímavého festivalu a v budúcom roku sa uskutoční v pôvodnom trojdňovom formáte s viacerými hudobnými pódiami a v kvalite, akej boli návštevníci zvyknutí.

FB event:

https://facebook.com/events/s/tanec-dubnika-open-air-festiva/410428908500641