Skladba Escape My Name je prvým singlom z pripravovaného EP Take Me by the Hand, z ktorého kapela King Shaolin postupne predstaví všetky skladby počas tohto júna. Novinka ponúka zaujímavý pohľad do vnútorných pochodov človeka posadnutého dobýjaním ženských sŕdc. Text, napísaný v animálnom štýle, rozpráva príbeh šelmy, ktorá je zvyknutá loviť svoju korisť. Ako jedna z mála kingshaolinovských skladieb nie je o láske.

Inšpiráciou pre skladbu bol basový riff, ktorý je počuť už na jej začiatku. „V súčasnosti som veľmi posadnutý basovými linkami a celkovo basgitarou, čo sa odráža aj v tejto skladbe. Dôležité bolo vytvoriť správnu atmosféru v slohách a vybudovanie výbušného refrénu. Zároveň som experimentoval s absenciou tradičného bridge a namiesto toho som sa rozhodol pre hypnotický motív, ktorý sa opakuje na konci skladby a má dostať poslucháča do tranzu,“ ozrejmuje spevák Domi Stoff, ktorý je autorom aj producentom skladby.

Hudobne tento raz Domi Stoff stavil na minimum reverbu, aby skladba získala dravú a zemitejšiu atmosféru pripomínajúcu leva kraľujúceho v savane. Všetky nástroje hrajú jednoducho, ale trefne, čím skladba získava svoj jedinečný charakter.

Nahrávanie prebiehalo v spevákovom domácom štúdiu, kde sa cíti najviac slobodný a uvoľnený, čo mu umožňuje časovo neobmedzené kreatívne experimentovanie. „Pôvodná verzia skladby bola o jeden a poltón vyššie, ale tým, že som chcel ostať viac pri zemi, tak som zvolil nižšiu tóninu, kde vyznie viac môj okrúhly tenor. Na konci skladby, kde je gradovacia pasáž, som nahral kričiaci zbor, ktorý má umocniť napätie a má znieť ako celá svorka, ktorá naháňa svoju korisť,“ s úsmevom hovorí Domi Stoff.

Novinku predstavuje kapela aj s vizuálom, ktorý zachytáva mladých ľudí užívajúcich si prítomný okamih plný vášne a zábavy. Štyri hlavné postavy sa stretnú na hudobnej párty a počas večera vytvoria páry. Dynamické zábery tanca a interakcií postáv prispievajú k živej atmosfére videoklipu, keď chémia medzi hercami oživuje príbeh skladby.

Escape My Name je prvým singlom z pripravovaného EP Take Me by the Hand, z ktorého skladby postupne kapela predstaví každý piatok počas júna na streamovacích platformách. EP bolo realizované za podpory Sociálneho a kultúrneho fondu SOZA. Do konca roka čaká King Shaolin viac ako 40 koncertov, ktorých dátumy a mestá postupne zverejňuje na oficiálnej webovej stránke a sociálnych médiách.