Skupina Monkey Business predstavuje klip k druhému singlu z chystaného albumu Když múzy mlčí.  Video k piesni Dva na kolejích režíroval Vladimír Michálek a Monkey Business sa na realizácii klipu aj sami podieľali. Pod námet sa podpísala celá skupina a hlavné ulohy stvárnili Tereza Černochová a Matěj Ruppert. Ten sa spolu s Romanom Holým postaral aj o strih.

Text je o smútku, ktorý v sebe človek má, keď vie, že sa dva svety rozchádzajú. Každý si ďalej ide po svojej koľaji a ďalšia zastávka je NIČ," približuje Tereza Černochová vznik samotnej skladby, ktorá je s Romanom Holým a Pavlom Mrázkom spoluautorkou. „Pavlovi prišiel na myseľ slávny film Dáma na kolejích s Jiřinou Bohdalovou, napísal časť textu a mňa pri počúvaní hudby hneď napadla replika: Jsem dáma na kolejích, jsem dáma, co tě vykolejí... A aby nebola pieseň len o žene, doplnil sa Matejov part..." O nakrúcaní dodáva: „Prejsť sa nočnou električkou s Vladimírom Michálkom a Matejom Ruppertom bolo super. A vcítiť sa do postavy nebolo ťažké. Veľakrát sa stalo, že človek bol smutný celú cestu domov, keď išiel prázdnym mestom."

Prvý album Monkey Business v češtine vyjde 30. augusta a bude ho doprevádzať klip k piesni Homo sovietikus s hosťujúcim Lou Fanánkom Hagenom.

Singel Dva na kolejích na digitálnych službách:
https://WMCZ.lnk.to/2naKolejich