Slovensko-česká kapela Instinct predstavuje svoj nový videoklip Listujem v novinách, ktorý nás zavedie do malebného chorvátskeho mesta Rovinj a prinesie radostnú a pozitívnu atmosféru.

Videoklip k piesni Listujem v novinách je dielom kapely Instinct, ktorá preniesla svoju hudobnú energiu a náladu do malebného prostredia chorvátskeho mestečka Rovinj. Pláže a útulné uličky mesta poslúžili ako ideálne kulisy pre tento videoklip, do ktorého sa počas nahrávania pridali aj samotní miestni obyvatelia, čím prispeli k jedinečnosti tohto hudobného diela.

"Pieseň Listujem v novinách je o bežných životných príbehoch, ale hlavne o  láske, priateľstve a bezstarostnosti, ktorú cítime, keď sme spolu s tými, ktorých máme radi" povedal frontman kapely Instinct, Lukáš Ciho.

"Pieseň vznikla pôvodne u nášho gitaristu Mira pred dvoma rokmi. Postupne sme ju v rámci kapely vylepšovali, až sme sa rozhodli nahrať ju u producenta Randyho Gnepu. Výsledkom je pieseň, ktorú máme radi a sme radi, že sa o ňu môžeme podeliť s našimi fanúšikmi," dodal Lukáš Ciho.

Text piesne "Listujem v novinách" napísal Jaroslav Strmý. Rovnako neodmysliteľnou súčasťou piesne je aj rapová časť, ktorú dopísal Benjamín Matľák, čo dodáva piesni výnimočnú výrazovosť a štýlovosť.

Jsem upřímně rád, že s každou novou skladbou se stále někam posouváme a zkoušíme nové věci - u nového singlu konkrétně s použitím rapu, který jsem si donedávna v naší tvorbě nedokázal představit. A o to víc mne těší pozitivní reakce našich fanoušků. Zdá se, že se jim tyto naše drobné experimenty se zachováním funkčního jádra našeho soundu líbí a baví je” dodal bubeník Ondřej Simon.

Gitarista kapely, Miro Maršík, si tentokrát vzal na starosť aj samotné natočenie videoklipu. "Naším cieľom bolo zachytiť letnú a pozitívnu energiu, ktorú cítime, keď hráme túto pieseň na koncertoch, a preniesť ju do nahrávky aj videoklipu. Pri tvorbe scenára sme si pomohli aj umelou inteligenciou, ktorá nám navrhla pár nápadov na scény, ktoré by sa mohli v klipe objaviť " dodal gitarista kapely Miro Maršík.

Nový videoklip "Listujem v novinách" je od dnešného dňa dostupný na oficiálnom YouTube kanáli kapely Instinct.