Skupina MADUAR oslavuje tento rok 30 rokov na českej a slovenskej hudobnej scéne a súčasťou osláv je aj česko - slovenské turné, ktorým si pripomenie svoju bývalú speváčku, nedávno zosnulú Barbaru Haščákovú.
 

"Tieto koncerty budú mimoriadne emotívne. Budeme nimi mapovať celú našu históriu, a tak ich súčasťou bude aj obdobie z roku 1994, keď sme vydali náš prvý album I Feel Good. Práve táto časť bude pre fanúšikov špeciálna, keďže si v nej prostredníctvom Laterny Magiky – technológii umožňujúcej spojiť živý koncertný prejav s filmovou produkciou na veľkoplošných LED obrazovkách – posledný krát "zaspievame" s Barbarou hity z nášho prvého albumu – I Feel Good, Do It a Anjel. A to s využitím našich archívnych videozáznamov, ktoré doteraz neboli nikdy zverejnené, ako aj koncertných záznamov či originálnych videoklipov z toho obdobia. Tie budú doplnené o momentky z našich prvých vypredaných koncertov, prvých víťazstiev v hitparádach, prvých autogramiád, vrátane tej pražskej s Terezkou Pergnerovou, na ktorú prišlo viac ako 5 tisíc ľudí a museli kvôli nám odkláňať dopravu v centre Prahy – z čoho budú mať nielen návštevníci koncertu, ale aj my na pódiu, úplne zimomriavky. A sme vďační, že tak ako sme našim českým a slovenským fanúšikom Barbaru pred 30. rokmi priniesli, tak sa s ňou budeme môcť počas týchto koncertov aj symbolicky rozlúčiť.",uviedol Ladislav Matyinko, zakladajúci člen Maduaru.

Po koncertoch v Čadci, Bratislave, Rimavskej Sobote, Žiari nad Hronom a Námestove zavíta táto legenda 90. rokov aj do Nitry, svoj koncertný program predstaví už v stredu 31.07. na nádvorí pred Music a Cafe pri OC Centro.
 
Všetky informácie nájdu fanúšikovia na oficiálnej webstránke skupiny. Vstupenky sú dostupné na Predpredaj.sk alebo Goout.net.

Vyvrcholením turné bude mega koncert v bratislavskej Peugeot Aréne dňa 20.09.2024.