Poznáte niekoho, kto si v rámci spoločenskej únavy občas pospí v zime na chodníku? Ak nie, skupina Walter Schnitzelsson tento skutočný príbeh dostala do svojej novej pesničky Betónové bozky. Ide o prvý zverejnený singel po šiestich rokoch, kapela k nemu natočila video na bratislavskej Miletičke a po dvoch albumoch v angličtine premiérovo spieva po slovensky.  

Gitarovka v slovenčine môže byť tenký ľad, ale nakoniec sme to skúsili. Sme tridsiatnici, ktorí píšu o svojich životných problémoch a v tomto žánri sú asi väčšinou mladší, tak uvidíme, ako to bude prijaté,” hovoria členovia Walter Schnitzelsson.

Téma skladby je podaná odľahčene, opäť nechýbajú hlučné gitary a chytľavé riffy, ale Betónové bozky nesú aj vážnejší odkaz o tom, aké jednoduché je alkoholu prepadnúť. Koncept videoklipu, scény aj lokáciu na Miletičovej ulici v Bratislave vymyslel gitarista a spevák Jozef Rezník. Kameru, dron, editáciu a farby si zobral na starosť Michal Furda.

Snažil som sa to zo zeme režírovať, čo bolo občas vtipné. Prišiel komparz kamošov a objavili sa aj ľudia, o ktorých táto pesnička tak trochu je. Bolo to teda v istých momentoch dosť autentické,” dodáva Jozef Rezník. 

Betónové bozky vychádzajú ako audio aj video na online platformách 6. septembra. Všetky nové pesničky nahrávajú Walter Schnitzelsson s producentom Jakubom Hríbikom v štúdiu Pulp. Tretí album je zatiaľ na pláne v prvej polovici roka 2025 vo vydavateľstve Slnko Records.
Foto: Anna Smoronova

ĎALŠIE INFO
Viac o kapele: https://www.wsch.sk/